Наставак радова на обнови Дома културе у Драчи

Обнова Дома културе у Драчи један је од 30 пројеката неформалних група које раде на развоју локалне заједнице, а који ће бити финансиран у оквиру програма ЕУ Ресурс центра за цивилно друштво у Србији, који подржава Европска унија.

За реализацију пројекта неформалне групе „За најлепшу Драчу“ издвојено је 235.000 динара, а радови би требало да буду завршени до краја септембра.

Иницијативу за реконструкцију Дома културе у Драчи покренули су мештани овог села окупљени у неформалној групи „За најлепшу Драчу“, на челу са Александром Ћурчићем, повратником из иностранства, који је препознао значај обнове сеоске инфраструктуре.

Циљ је да се Дом културе, који деценијама није у функцији, приведе намени и претвори у место окупљања и дружења.

Припремни радови на обнови Дома културе у Драчи почели су крајем прошле године.

Жеља да овом објекту врате стари сјај ујединила је мештане који су тада уредили двориште и поправили кров, што је било неопходно због безбедности ученика издвојеног одељења Основне школе „Јован Поповић“.

Прилику да наставе са радовима пружио им је ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво, који је, у оквиру Програма подршке неформалним групама, обезбедио новац за ту намену.

Обнова Дома културе за иницијаторе ове акције је први корак у промоцији Драче као туристичке дестинације.

Реализацију пројектних активности пратиће крагујевачки Развојни бизнис центар, као посредничка организација ЕУ Ресурс центра за цивилно друштво.

Пројекат се реализује уз подршку Европске уније. 

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

Вест преузета са сајта Радио Телевизије Крагујевца.

Остале вести