За чистији ваздух то уради прво – посади дрво

У оквиру пројекта „Еколог-и-ја за Враново без дивљих депонија“, у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Вранову, 30. маја 2024. године одржана је акција озелењавања школског дворишта и парка под називом „За чистији ваздух то уради прво – посади дрво“. У дворишту и парку је посађено дванаест садница туја, колико је и одељења млађих и старијих разреда школе, тако да је свако одељење учествовало у садњи једног стабла.

Циљ ове акције био је подстицање активизма у локалној заједници, посебно међу младима, као и указивање на значај зелених површина за животну средину. Кроз садњу туја, учесници су подизали еколошку свест и одговорност, те се обавезали на даљу бригу о засађеним стаблима.

Акција је успешно реализована уз велики одзив и ангажовање свих учесника. Ученици и остали учесници показали су висок ниво свести о важности очувања животне средине, што је веома охрабрујуће за будуће еколошке активности у заједници.

У садњи стабала, поред иницијатора НФ „ЗаДругарство“ Враново, учествовало је и преко тридесет ученика, њихових учитеља, наставника, као и родитеља ученика. Својим ангажовањем, акцију су подржали и активисти удружења „Урбано зелено“ из Смедерева. 

Активности неформалне групе су медијски пропраћене, а остале вести о активностима можете пронаћи на следећим линковима:

Садња дрвећа у школи у Вранову 

Ученици, наставници и активнисти садили дрвеће у дворишту школе у Вранову 

Еколошка представа „Право и чисто није исто“ са Бодом и Јоцом одржана у школи у Вранову

Остале вести