ОДРЖАНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА СА ЦИЉЕМ ДОПРИНОСА ПРОГРАМИРАЊА ДВА ПРОГРАМА ЗА ЦИВИЛНО ДРУШТВО У СРБИЈИ КОЈЕ ФИНАНСИРА ЕУ

Делегација Европске уније у Србији уз подршку ЕУ Ресурс центра за цивилно друштво спровела је консултативни процес заједно са цивилним друштвом са циљем да допринесе програмирању два програма за цивилно друштво у Србији које финансира Европска унија:

  • Програм подршке Европске уније цивилном друштву и медијима за период 2024 – 2025, и
  • Тематски програм за људска права и демократију за период 2023 – 2024;

На почетку догађаја присутнима су се обратили Никола Бертолини, шеф за сарадњу у Делегацији ЕУ у Србији и Екмел Цизмециоглу, програмски менаџер задужен за цивилно друштво са освртом на важност оваквог типа окупљања и представљања примера добре праксе, али и због учења из досадашњег искуства.

На овом догађају, који је одржан у хибридном формату (уживо у просторијама новог ЕУ Ресурс центра и путемЗоом апликације) представници цивилнонг друштва су поделили своја запажања и научене лекције из досадашњег рада које чине кључне индикаторе за даље акције. Током овог двочасовног конструктивног разговора представнци цивилног друштва дефинисали су главне области политика које ће бити у фокусу два програма подршке цивилном друштву у наредном периоду.

Београдска отворена школа (БОШ) је нови ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у периоду од 2023. до 2026. године. Овај пројекат је подржан од стране Делегације Европске уније у Србији.

Вест преузета са сајта:  ЕУ РЕСУРС ЦЕНТАР ЗА ЦИВИЛНО ДРУШТВО У СРБИЈИ

Остале вести