ПОДРЖАНИ ПРОЈЕКТИ У ОКВИРУ ТРЕЋЕГ ПОЗИВА ДОНАЦИЈE ЗА ПОКРЕТАЊЕ НОВИХ ИДЕЈА И РАЗВОЈ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Након трећег пресека пристиглих пријава у оквиру позива Донацијe за покретање нових идеја и развој организације, Ужички центар за права детета подржаће пројектне идеје три организације цивилног друштва од 15. марта 2024.

Удружење грађана “Ерудита”, пројектом Институције по мери младих, треба да одговори на проблем положаја младих кроз успостављање функционалних и инклузивних механизама омладинске политике у граду.

Женска економско еколошко едукативна организација – ЖЕКО креираће сајт у оквиру пројекта Дигитални ресурси за неформално образовање у локалним заједницама за едукацију активисткиња у малим срединама ван академских заједница и њихово оснаживање за активно учешће у демократским друштвеним променама и борби за права жена.

Независни филмски центар „Филмарт“ реализацијом пројекта Култура пита младе – истраживање културних потреба младих у Општини Пожега, треба да испита културне потребе младих у Општини Пожега за планирање будућих активности и пројеката.

Ужички центар за права детета организовао је инцијални састанак са подржаним организацијама и упознао их са стандардима квалитета реализације пројекта – како у програмском и финансијском аспекту, тако и у комуникацијском.

Поред финансијске подршке, организацијама ће бити омогућено додатно оснаживање кроз богат програм обука и менторске подршке.

Организацијама желимо успешну реализацију планираних активности, а друге  позивамо да конкуришу на овај стално отворени позив, детаље можете погледати ОВДЕ.

Остале вести