ПОЗИВ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА И МЕДИЈЕ: МЕЊАЈ НА ЗЕЛЕНО!

Београдска отворена школа, у оквиру петогодишњег пројекта „Заједно за животну средину“, објавила је позив за подношење пројектних идеја за други циклус програма подршке учешћу у процесима доношења одлука и праћењу примене јавних политика из области заштите животне средине и климатских промена – Мењај на зелено!

Позив је намењен организацијама цивилног друштва и медијима, са циљем пружања подршке организацијама и медијима да препознају проблеме који се тичу животне средине у својим локалним заједницама, подстакну друштвене промена и активно укључе грађане у процесе доношења одлука.

Очекивани период реализације пројеката је између септембра 2024. и априла 2025. године, док је рок за подношење пројектних идеја 28. јун 2024. године до 15 часова.

Износ  финансијских средстава за које се може конкурисати је од 8.000,00 до 12.000,00 УСД. 

Кроз три фазе селекције, биће одабрано 10 најбољих пројектних идеја којима ће бити обезбеђена како финансијска, тако и експертска и менторска подршка, уз коју ће организације и медији моћи да развијају своја знања и капацитете.

Тим Београдске отворене школе пружиће све додатне информације о Програму подршке Мењај на зелено! на онлајн инфо сесији 12. јуна у 12 часова. Да би се учествовало на инфо сесији, потребно је пријавити се путем ОВОГ линка. 

Опширније информације о Програму подршке Мењај на зелено!, као и свим условима за учешће могу се пронаћи на сајту ZAZIVOTNUSREDINU.BOS.RS.

Програм се реализује у оквиру петогодишњег пројекта који спроводе Београдска отворена школа и Америчка агенција за међународни развој, у сарадњи са Младим истраживачима СрбијеМеђународном унијом за заштиту природе, удружењем ЕНЕЦА, међународном организацијом The Nature Conservancy и Америчком привредном комором у Србији.  

Извор: Београдска отворена школа

Остале вести