ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА И МЕДИЈИМА – МЕЊАЈ НА ЗЕЛЕНО!

Београдска отворена школа, у оквиру свог пројекта „Заједно за животну средину“, објавила је позив за подношење пројектних идеја за програм подршке учешћу у процесима доношења одлука и праћењу примене јавних политика из области заштите животне средине и климатских промена – Мењај на зелено!

Позив је намењен организацијама цивилног друштва и медијима, са циљем пружања подршке организацијама и медијима да препознају проблеме који се тичу животне средине у својим локалним заједницама, подстакну друштвене промена и активно укључе грађане у процесе доношења одлука.

Очекивани период реализације пројеката је између септембра 2023. и априла 2024. године, док је рок за подношење пројектних идеја 5. јул 2023. године.

Износ  финансијских средстава за које се може конкурисати је 5.000,00 до 15.000,00 УСД. 

Тим Београдске отворене школе пружиће све додатне информације о Програму подршке Мењај на зелено! на онлајн инфо сесији 14. јуна у 11 часова. Да би се учествовало на инфо сесији, потребно је пријавити се путем ОВОГ линка. 

Опширније информације о Програму подршке Мењај на зелено!, као и свим условима за учешће могу се пронаћи ОВДЕ.

Програм се реализује у оквиру петогодишњег пројекта који спроводе Београдска отворена школа и Америчка агенција за међународни развој, у сарадњи са Младим истраживачима Србије, Међународном унијом за заштиту природе, удружењем ЕНЕЦА, међународном еколошком организацијом The Nature Conservancy и Америчком привредном комором у Србији.  

Вест преузета са сајта:  ЕУ РЕСУРС ЦЕНТАР ЗА ЦИВИЛНО ДРУШТВО У СРБИЈИ

Остале вести