Развојни бизнис центар Крагујевац организује догађаје за презентацију Позива за подршку неформалним групама

06.02.2024, Крагујевац – Посредничка организација Развојни бизнис центар Крагујевац организоваo je догађај за презентацију расписаног позива за подршку неформалним групама под називом Снага локалних грађанских иницијатива”. Присуствовао је велики број организација, институција, као и неформалних група које доприносе подстицању активизма и решавању конкретних проблема у локалној заједници. Кроз дискусију су покренуте кључне теме попут тога како једна локална група грађана окупљена око идеје, може да оствари циљ реализације идеје – почев од уочавања проблема, па све до његовог решења; коме грађани да се обрате и где да се информишу за подршку у реализацији идеје; како да се заједнички организују и јасно дефинишу проблем; како институционално да реше проблем и ангажују друге локалне ресурсе.  Учесници су истакли да су презентоване смернице за подршку неформалним групама јасно изложене, информативне и прецизне. Детаљније о догађају можете погледати на медијском прилогу.

 Развојни бизнис центар Крагујевац ће током фебруара наставити са онлајн инфосесијама и радионицама како би упутили неформалне групе у процес аплицирања:

  1. Онлајн информативни догађај 20.02.2024у 13 часова, детаљно представљање Јавног позива за неформалне групе, са простором за додатна питања и дискусију. Учешће на догађају је могуће путем следећег ЛИНК-а.
  1. Онлајн радионица за припрему предлога прoјеката 27.02.2024. у 13 часова, учешће на догађају је могуће путем следећег ЛИНК-а.

Остале вести