Развојни бизнис центар Крагујевац одржао уводни састанак за представнике подржаних неформалних група

У оквиру пројекта „Снага локалних грађанских иницијатива“  који Развојни бизнис центар Крагујевац спроводи у оквиру националног пројекта ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији, је спроведена евалуација поднетих пријава у оквиру „Програма подршке неформалним групама.

На јавни позив је стигао је велики број предлога, чак 48 у року предвиђеним позивом. Комисија је имала захтеван и сложен задатак да најпре изврши проверу испуњености административних услова за учешће у Програму пристиглих предлога, а потом да оцени све оне предлоге, који испуњавају административне услове и на основу евалуације предложи најбољих 10 за даљу подршку.

Након спроведене евалуације и селекције 10 најбољих пројектних предлога, 07.05.2024. године потписани су уговори са представницима неформалних група грађана, чиме је формално започета реализација пројеката неформалних група грађана.

Представници посредничке организације –  Развојног бизнис центра Крагујевац су 09.05.2024. одржали уводни онлајн састанак са представницима неформалних група грађана, на коме су представили алате и процедуре за реализацију пројеката, као и начине пружања подршке неформалним групама грађана приликом реализације својих пројеката.  

Пројекат ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво је намењен подршци и јачању програмских и институционалних капацитета неформалних група грађана, које активним деловањем решавају проблеме заједнице на локалном нивоу и тиме доприносе у процесу позитивних реформских промена је започела реализација пројеката у окв

Пројекат ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији, спроводи Београдска отворена школа у партнерству са Новосадском новинарском школом, организацијом Енека, Ужичким центром за права детета, Новом планском праксом, Сигурним стазама, Младим пољопривредницима Србије и међународним партнером, Фондацијом Фридрих Еберт (Friedrich Ebert Стифтунг). Развојни бизнис центар Крагујевац је једна од посредничких организација која ће у наредном периоду пружити програмску и финансијску подршку неформалним групама у реализацији идеја.

Пројекат „Снага локалних грађанских иницијатива“ има за циљ да унапреди услове за веће учешће цивилног сектора у реформским процесима и процесу приступања Србије ЕУ на територији Шумадијског, Подунавског и Београдског управног округа.

Остале вести