Светски дан чињења добрих дела – Good Deeds Day

04.04.2024. обележава се Светски дан чињења добрих дела, манифестација коју је покренула и покренула организација Дан добрих дела. Мрежа организација за децу Србије – МОДС, партнер је удружења Деца за бољи свет, које је регионални представник организације Дан добрих дела.

Дан добрих дела обележава се у Србији другу годину за редом и намењен је људима свих узраста у циљу подизања осетљивости заједнице на значај и потребу чињења добрих дела, као и бриге, солидарности и емпатије у свим сегментима друштва.

Иначе, организација Дана добрих дела делује у 110 земаља света и окупља преко 4.500.000 волонтера. Иако је Дан добрих дела званично 14. априла добра дела се могу чинити током целог месеца априла.

Како се пријавити за учешће?

Пројекат је замишљен тако да се у њега укључе удружења која се баве волонтерским активностима, као и грађани који се баве индивидуалним или групним волонтерским активностима. Грађани се могу укључити тако што ће осмислити своје активности које би радили у оквиру наведеног дана или се могу укључити у већ постојеће активности које предлажу нека друга удружења. Уколико грађани креирају сопствену активност, то се мора пријавити путем странице Дана добрих дела. Добра дела могу бити индивидуална, на пример, организовање помоћи при куповини старијој особи, или тимски – чишћење или помоћу уређењу игралишта.

Током или након спровођења волонтерских активности, фотографије се могу објављивати на друштвеним мрежама користећи #GoodDeedsDay и #DanDobrihDjela  или слати на мејл  office@zadecu.org.  

Преузето са сајта МОДС-а.

 

 

Остале вести