ФОРЦА Пожега – Одржан уводни састанак са представницима подржаних неформалних група

Форум грађанске акције Пожега ФОРЦА, као једна од посредничких организација, у наредном периоду ће пружити програмску и финансијску подршку неформалним групама у реализацији својих пројектних идеја. Циљ самог позива је унапређење услова за веће учешће цивилног сектора у реформским процесима и процесу приступања Србије ЕУ на територији Златиборског, Моравичког, Колубарског и Мачванског.

У оквиру пројекта ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији, у оквиру „Програма подршке неформалним групама’’ на јавни позив за горенаведене округе је стигло преко 60 пријава након чега је спроведена евалуација поднетих пријава. Комисија је имала захтеван задатак да најпре изврши проверу испуњености административних услова за учешће, а потом да оцени и предложи најбољих 10 пројектних предлога за даљу подршку.

С тим у вези, 16.05.2024. године ФОРЦА је одржала уводни онлајн састанак са представницима неформалних група грађана који су одабрани за подршку, на коме су представљени алати и процедуре за реализацију пројеката, као и начини пружања подршке неформалним групама грађана приликом реализације својих пројеката.

У току наредне недеље биће потписани уговори са представницима неформалних група грађана, чиме ће формално бити започета реализација пројеката неформалних група грађана.

Пројекат је намењен подршци и јачању програмских и институционалних капацитета неформалних група грађана, које активним деловањем решавају проблеме заједнице на локалном нивоу и тиме доприносу процесу позитивних реформских промена.

Остале вести