ВИРТУС НАГРАДА ТЕМАТСКИ ФОКУС ЗА ПОДРШКУ ОСНАЖИВАЊУ ЖЕНА И ДЕВОЈЧИЦА

Признање у оквиру ВИРТУС награде се додељује компанијама и предузећима која су се посветила принципима родне равноправности како унутар својих структура, тако и у широј друштвеној заједници. Награђују се за конкретне и систематичне кораке, укључујући финансијску подршку, али и активно учешће у пројектима и иницијативама за побољшање положаја жена и девојчица. 

Такође, награда се може доделити и појединцима и појединкама који снажно подржавају иницијативе цивилног друштва у Србији, усмерене на унапређење положаја жена и девојчица. Приликом награђивања, у обзир се узима изузетна мотивација номиноване особе, опсег подршке, број корисница обухваћених активностима, као и дугорочни ефекат ангажмана. Подршка може бити финансијска, материјална, волонтерска или у облику дељења специфичних знања са циљном групом. 

Ко може да се пријави?

За награде се могу номиновати домаће и стране корпорације, огранци страних компанија које послују у Србији, приватна мала и средња предузећа, јавна и државна предузећа, медијске куће, корпоративни фондови и фондације, као и грађани – појединачни дародавци. Дакле, сви они који су током 2023. године подржали друштвене или непрофитне акције или организације имају прилику да буду номиновани за седамнаесту ВИРТУС награду за филантропију. Непрофитне организације, јавне установе и органи управе не могу конкурисати за награде. Такође, органичена је могућност пријаве индустријама чија основна делатност подразумева производњу и стављање у промет дуванских, алкохолних производа, оружја, као и индустрији игара на срећу.Напомена: Предузећа и компаније којима је у претходном циклусу припала нека од главних награда, у овом конкурсном року немају право да се кандидују или буду кандидовани за исти филантропски допринос.

Како се врши пријава?

Сви заинтересовани грађани и грађанке, непрофитне организације, медији, ПР агенције, маркетиншке агенције, као и саме компаније и предузећа, могу номиновати своје кандидате за награде.Пријава се врши попуњавањем одговарајућег обрасца доступног на сајту ВИРТУС награде.

ПРИЈАВИТЕ ДОБРО ДЕЛО

До краја конкурса остало је још 2 дана – пријавите добро дело до 9. фебруара!

Извор: Траг фондација

Остале вести