КОНКУРС ЗА ПРОГРАМ ЗА ЛИДЕРЕ_КЕ У ОБЛАСТИ ЉУДСКИХ ПРАВА

Хартефакт позива активисте/киње и бранитеље/ке људских права из Србије, али и оне које активизам на овом пољу интересује да се пријаве за Програм за лидере/ке у области људских права, који се спроводи у сарадњи са Институтом 8. март из Словеније.

Хартефакт, организација посвећена промоцији и заштити људских права, отвара конкурс за 20 ангажованих појединаца/ки који/е желе да унапреде своје вештине и допринесу развоју људских права у Србији.

Програм ће се састојати из три кључна дела која ће бити реализована током 2024. године:

     

      1. Едукативни програм: Петодневни семинар са експертима/кињама из Института 8. март из Словеније биће организован у марту. Током семинара, учесници/е ће имати прилику да продубе своје знање и вештине за заговарање заштите људских права и размене искуства са колегама/ницама из различитих делова Србије.

      1. Менторски рад: Учесници/е ће добити подршку за свој рад кроз индивидуално и персонализовано менторство са стручњацима/кињама из Словеније, које подразумевају консултације у вези са њиховим специфичним пројектима и иницијативама, укључујући и потребу за личном психолошком подршком.

      1. Финансијска подршка: Хартефакт ће доделити финансијску подршку за реализацију пет најперспективнијих пројеката који буду развијени током програма. Ова подршка има за циљ да подстакне иновације и допринесе јачању капацитета организација и појединаца/ки у области људских права.

    Услови за пријаву су:

       

        • Активност на пољу заштите људских права или интересовање за активизам на овом пољу.

        • Ангажовање у организацији или жеља за оснивањем нове организације.

        • Способност праћења програма на енглеском језику.

      Посебно охрабрујемо да се пријаве активисти/киње из мањих средина, као и појединци/ке који се баве проблематиком вишеструке дискриминације, укључујући социјалну угроженост.

      За пријаву је потребно доставити кратку биографију и мотивационо писмо укључујући информације о досадашњим активностима и планираним пројектима. Пријаве се примају до 15. фебруара путем адресе prijava@heartefact.org, а кандидати/киње ће бити контактирани/е како се буду пријављивали/е. За додатна питања, можете контактирати Ксенију Милутиновић путем мејла: ksenija@heartefact.org

      Организатор сноси трошкове превоза, смештаја, оброка и програма током трајања овог пројекта.

      Хартефакт спроводи овај пројекат у сарадњи са Институтом 8. март, водећом активистичком организацијом из Словеније која иза себе има више успешних иницијатива у заговарању важних друштвенополитичких промена. Програм је део ширег пројекта подржаног од стране Европске уније, у оквиру којег ће Хартефакт у наредне три године интензивно радити на заговарању унапређења стања људских права у Србији. 

      Позив можете преузети ОВДЕ.

      Извор: Хартефакт

      Остале вести