Отворен конкурс за нови циклус програма АКТИВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Програм Активне заједнице има за циљ да, путем обуке и доделе донација, подржи удружене грађане и грађанке који доприносе унапређењу и развоју заједница и у своје активности укључују што више њених чланова са циљем решавања заједничких проблема, при чему на најбољи начин употребљавају локалне ресурсе и потенцијале и промовишу сарадњу са различитим актерима. Програм прати потребе удружених грађана и грађанки, и новчано и на друге начине их подржава да реализују своје идеје које доприносе развоју и бољитку њихових заједница. Пројекти које подржавамо нису тематски ограничени и плод су идеја, енергије, рада и посвећености људи који учествују у њима.

Ко може да се пријави?
Подржавамо удружења грађана и неформалне групе које:

-покрећу и активно укључују грађане и грађанке у своје активности,
-заступају опште интересе своје заједнице,
-не постоје дуже од 10 година,
-имају годишњи приход који не прелази 1.200.000,00 динара (за удружења),
-покрећу и активно укључују грађане и грађанке у своје активности,
-немају приступ значајним фондовима других донатора или нису директно повезане са -међународним агенцијама и фондовима и
-налазе се на територији Србије.

Шта подржавамо?
Верујемо да удружени грађани и грађанке најбоље препознају потребе својих заједница, те програм Активне заједнице отвара простор за разноврсне пројекте који доприносе развоју заједница. За нас, заједницу чине грађани и грађанке окупљени око заједничких вредности, потреба, интереса, проблема, који развијајући осећај припадности заједници предузимају заједничке акције.

Како конкурисати за програм Активне заједнице?
Представите нам вашу идеју искључиво попуњавањем онлајн Формулара за концепт идеје. Пре тога, позивамо вас да детаљно прочитате услове конкурса.
Онлајн пријавни формулар садржи све инструкције за попуњавање. Такође, Ворд верзију формулара коју можете користити као припрему, као и додатно упутство за попуњавање формулара, можете пронаћи на наведеним линковима.

Пријаву можете послати најкасније до среде, 10. јануара 2024. године, до 23:59 часова.

Позивамо вас да се пре пријаве консултујете са тимом за донације Траг фондације у вези са идејом коју желите да пријавите. За сва питања, можете нас контактирати путем мејла  prijave@tragfondacija.org, као и заказати онлајн састанак најкасније до понедељка, 8. јануара 2024.
Овде можете пронаћи најчешће постављана питања.

Програм Активне заједнице се реализује у оквиру пројекта Снага активизма, који финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), а спроводе Траг фондација и партнерске организације ЦРТА, Кровна организација младих Србије, БеФем, Славко Ћурувија фондација и Српски филантропски форум.

Вест преузета са сајта ТРАГ ФОНДАЦИЈЕ.

Остале вести