ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА СЕДАМНАЕСТУ ВИРТУС НАГРАДУ ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ!

Траг фондација, као регионална фондација која годинама подржава грађанске акције и локалне групе, у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД), ОАК фондацијом и Фондацијом Ч.С. Мот најављује отварање конкурса за седамнаестугодишњу награду ВИРТУС за пословне субјекте и појединце који су током 2023. године на најделотворнији, најдугорочнији и најефектнији начин подржали непрофитне акције или организације од општег добра и интереса.

Ко може да се пријави?

За награде се могу номиновати домаће и стране корпорације, огранци страних компанија које послују у Србији, приватна мала и средња предузећа, јавна и државна предузећа, медијске куће, корпоративни фондови и фондације, као и грађани – појединачни дародавци. Дакле, сви они који су током 2023. године подржали друштвене или непрофитне акције или организације имају прилику да буду номиновани за седамнаесту ВИРТУС награду за филантропију. Непрофитне организације, јавне установе и органи управе не могу конкурисати за награде. Такође, органичена је могућност пријаве индустријама чија основна делатност подразумева производњу и стављање у промет дуванских, алкохолних производа, оружја, као и индустрији игара на срећу.

Напомена: Предузећа и компаније којима је у претходном циклусу припала нека од главних награда, у овом конкурсном року немају право да се кандидују или буду кандидовани за исти филантропски допринос.

У којим категоријама се додељује ВИРТУС награда?

Постоји 5 главних категорија у оквиру којих је могуће извршити пријаву за ВИРТУС награду:

  • Награда за корпоративну филантропију
  • Награда за мало и средње предузеће
  • Награда за дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора
  • Награда за индивидуалну филантропију
  • Награда за младе филантропе. 

Ове године у фокусу кампање јесте допринос родној равноправности, те ће посебно признање које се додељује бити Награда тематски фокус за корпоративни и/или индивидуални допринос оснаживању жена и девојчица.

Како се врши пријава?

Сви заинтересовани грађани и грађанке, непрофитне организације, медији, ПР агенције, маркетиншке агенције, као и саме компаније и предузећа, могу номиновати своје кандидате за награде.

Пријава се врши попуњавањем обрасца доступног на сајту ВИРТУС награде.

Пријаве се могу послати до 9. фебруара.

За додатне информације о ВИРТУС награди и условима конкурса посетите www.tragfondacija.org/virtus-nagrada или контактирајте тим Траг фондације путем мејла filantropija@tragfondacija.org.

Извор: ТРАГ фондација

Остале вести