Позив за подношење писаних прилога Годишњем извештају о Србији за 2024 – консултације о политичким, економским критеријумима и европским стандардима

Обавештавамо вас да Делегација Европске уније у Републици Србији почиње са припремама за Годишњи извештај о Србији за 2024. годину. Као што је то била пракса и раније, желимо да позовемо на подношење писаних прилога/доприноса цивилног друштва, како бисмо прикупили ставове о темама обухвац́еним извештајем.

Годишњи извештај за Србију 2024. имаће сличну структуру као Извештај за 2023. годину. По сваком од релевантних критеријума (политички, економски критеријуми као и европски стандарди) оцениц́е напредак који је Србија остварила од 15. јуна 2023. године. Напредак ц́е се мерити у смислу стварно донетих одлука, усвојених закона и степена имплементације.

Делегација високо цени коментаре организација цивилног друштва као кључних партнера у процесу европских интеграција Србије. У том смислу, веома бисмо поздравили Ваше писане доприносе о политичким, економским критеријумима и европским стандардима за Извештај о Србији за 2024. годину. Сматрамо да је Ваш допринос од највец́е важности за тачну анализу и дубинску процену.

Цео Годишњи извештај о Србији за 2023. годину, као и Саопштење о политици проширења за 2023. годину можете пронац́и на следец́им веб страницама:

https://neighbourhood-enlargement.ec.europa.eu/serbia-report-2023_en

https://neighbourhood-enlargement.ec.europa.eu/2023-communication-eu-enlargement-policy_en

Били бисмо вам захвални ако бисте могли да пошаљете своје писане прилоге до петка, 19. априла 2023. године до завршетка радног времена на следец́у е-маил адресу:
DELEGATION-SERBIA-EIE@eeas.europa.eu

са насловом: Извештај о Србији 2024 – допринос (Назив ваше организације).

Званична објава

Преузето са сајта ЕУ у Србији.

Остале вести