Саопштење БОШ-а поводом медијских напада на организације цивилног друштва

Београдска отворена школа осуђује медијску кампању која се у претходних неколико дана води против организација цивилног друштва. Пружајући нетачне информације и износећи неутемељене тврдње засноване на манипулацији подацима о финансирању и раду организација цивилног друштва, поједини медији омаловажавају досадашње напоре и остварене резултате цивилног сектора.

На овај начин се угрожава безбедност активиста у цивилном сектору и додатно урушава позиција организација цивилног друштва као незаобилазних актера у свим активностима које теже ка унапређењу демократије, владавине права, заштите, унапређења и промоције људских права и европске интеграције Републике Србије.

Поносни смо на то што смо, као организација цивилног друштва која сарађује са великим бројем других организација широм Србије, имали прилику да заједно са њима учествујемо или сведочимо њиховим напорима да пруже допринос важним реформским процесима у држави, којима су унапређени животи милиона грађана. БОШ, као ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији и чланица Савета за сарадњу са организацијама цивилног друштва Владе Републике Србије, наставља да својим радом доприноси развоју демократског друштва заснованог на знању, партнерству и одговорности. Наставићемо, такође, да подржавамо организације цивилног друштва у њиховој борби за суштинске реформе и да се залажемо за унапређење окружења у којем делују.

Извор: Београдска отворена школа

Остале вести