Пројекат „Буди на ти са ИТ“ – Оснаживање старијих у области дигиталне писмености

Неформална група „Дигитални корак“ из Пријепоља успешно је реализовала пројекат „Буди на ти са ИТ“, који је омогућио оснаживање и обуку старијих особа у области дигиталне писмености. У оквиру иницијативе, 20 полазника је стекло практична знања из информатике и савремених дигиталних технологија, неопходна за боље сналажење у свакодневним активностима.

Бесплатне обуке су укључивале рад на рачунарима, коришћење интернета, електронске поште и друштвених мрежа, чиме су полазници стекли вештине за активније учешће у друштву и бољу повезаност са породицом и заједницом. Посебно су значајни били делови обука који су се фокусирали на рад у апликацијама мобилног банкарства, еАграра и еКатастра, што је учесницима донело директну корист у свакодневном животу.

Пројекат је такође подигао свест о важности целоживотног учења и континуираног развоја дигиталних вештина, што је од посебног значаја за старије генерације. Ова иницијатива представља значајан корак ка укључивању старијих особа у дигитално доба, отварајући им нове могућности за учење и активан допринос заједници.

 ТВ прилог са изјавама полазника радионица можете погледати ОВДЕ.

Пројекат „Буди на ти са ИТ ” – реализује се у оквиру пројекта ЕУ ресурс центра у Србији који спроводи БОШ (Београдска отворена школа), а подржава Европска унија.  

Фотографије преузете са инстаграм профила НГ Дигитални корак.

Остале вести