Неформална група „Заштитимо реке Пријепоља“ – да реке Пријепоља слободно теку

Чланови неформалне групе „Заштитимо реке Пријепоља“ сматрају да се само мораторијумом на изградњу мини хидроелектрана (МХЕ) може трајно сачувати водни потенцијал општине Пријепоље од уништавања. Овим активностима настоје да укажу на штетне ефекте МХЕ које нису у складу са еколошким прописима и интересима локалне заједнице.

Група је ангажовала постојеће чланове, али је и охрабрила нове појединце да се придруже кроз кампање и информативне активности на друштвеним мрежама. Све активности су имале за циљ да очувају природно наслеђе Пријепоља и подигну свест о важности заштите река.

извор: НГ Заштитимо реке Пријепоља

Неформална група „Заштитимо реке Пријепоља“ предала је Скупштини општине Пријепоље, свим одборницима, члановима Општинског већа, председнику Општине, његовим помоћницима и заменику председника, званичан захтев за забрану изградње МХЕ у Пријепољу. Предаји петиције претходила је улична акција под називом „Да реке Пријепоља слободно теку“, коју је група организовала испред Музеја у Пријепољу.

Активности НГ су и медијски пропраћене (ТВ прилог 1, ТВ прилог 2 ), а чланови групе су на инстаграму спровели онлајн кампању уз велику подршку јавних личности.  

Пројекат „Заштитимо реке Пријепоља” – реализује се у оквиру пројекта ЕУ ресурс центра у Србији који спроводи БОШ (Београдска отворена школа), а подржава Европска унија.   

Остале вести