ШАБАЦ – „ТИХЕ ХЕРОИНЕ”: ОБЕЛЕЖИ РАЗЛИЧИТОСТ, ПОШТУЈ ПАРКИНГ МЕСТО

Три девојке које су завршиле у јуну ове године Средњу Економску школу „Стана Милановић” у Шапцу, чекајући да почну предавања на факултетима које су уписале, оформиле су  неформалну групу „Тихе хероине” која има за циљ да град Шабац учини бољим местом за све. Тим поводом кренуле су у реализацију пројекта „Обележи различитост, поштуј паркинг место” са циљем да скрену пажњу јавности о значају обележених паркинг места за особе са инвалидитетом и забрани паркирања на исте возилима без налепнице.

Пројекат обухвата низ акција: уличне кампање са поделом едукативних флајера, састанци са удружењима особа са инвалидитетом са циљем да мапирају њихове проблеме на ову тему, састанци са градским одборницима и већницима, представницима саобраћајне и комуналне полиције, јкп сервиса, посета ауто школама и разговор са полазницима и подела брошура са кратким порукама, јер сматрају да процес учења и усвајања знања о саобраћају па и о значају обележених паркинга почиње управо у овим установама.

Овом приликом Марина, Тамара и Марија поручују: „Нека твоја солидарност вози, поштуј правила, поштуј паркинг место. Не паркирај на местима обележеним за особе са инвалидитетом”.

Пројекат „Обележи различитост, поштуј паркинг место” – реализује се у оквиру пројекта ЕУ ресурс центра у Србији који спроводи БОШ (Београдска отворена школа), а подржава Европска унија.

Текст преузет са портала Шабац 24/7.

Остале вести